Now showing items 1-2 of 2

    • Dairy product consumption and changes in cognitive performance: two-year analysis of the PREDIMED-Plus Cohort 

      Ni, Jiaqi; Nishi, Stephanie K.; Babio, Nancy; Martínez González, Miguel Ángel; Corella, Dolores; Castañer, Olga; Martínez, Jose Alfredo; Alonso-Gómez, Ángel M.; Gómez-Gracia, Enrique; Vioque, Jesús; Romaguera, Dora; López-Miranda, José; Estruch, Ramón; Tinahones, Francisco J.; Lapetra, José; Serra-Majem, Lluis; Bueno Cavanillas, Aurora; Tur, Josep A.; Martín-Sánchez, Vicente; Pintó, Xavier; Gaforio, José. J.; Barabash Bustelo, Ana; Vidal, Josep; Vázquez, Clotilde; Daimiel, Lidia; Ros, Emilio; Toledo, Estefanía; Coltell, Oscar; Gómez-Martínez, Carlos; Zomeño, María Dolores; Donat Vargas, Carolina; Goicolea-Güemez, Leire; Bouzas, Cristina; García de la Hera, Manuela; Chaplin, Alice; García-Rios, Antonio; Casas, Rosa; Cornejo-Pareja, Isabel; Santos-Lozano, José Manuel; Rognoni, Teresa; Saiz, Carmen; Paz-Graniel, Indira; Malcampo, Mireia; Sánchez Villegas, María Almudena; Salaverria-Lete, Itziar; García-Arellano, Ana; Schröder, Helmut; Salas-Salvadó, Jordi (Wiley, 2022)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Scope: Dairy consumption has been suggested to impact cognition; however, evidence is limited and inconsistent. This study aims to longitudinally assess the association between dairy consumption with cognitive changes in ...
    • Higher versus lower nut consumption and changes in cognitive performance over two years in a population at risk of cognitive decline: a cohort study 

      Ni, Jiaqi; Nishi, Stephanie K.; Babio, Nancy; Ros, Emilio; Basterra Gortari, Francisco Javier; Corella, Dolores; Castañer, Olga; Martínez, J. Alfredo; Alonso-Gómez, Ángel M.; Wärnberg, Julia; Vioque, Jesús; Romaguera, Dora; López-Miranda, José; Estruch, Ramón; Tinahones, Francisco J.; Santos-Lozano, José Manuel; Serra-Majem, Lluis; Cano-Ibáñez, Naomi; Tur, Josep A.; Fernández-García, José Manuel; Pintó, Xavier; Delgado Rodríguez, Miguel; Matía-Martín, Pilar; Vidal, Josep; Vázquez, Clotilde; Daimiel, Lidia; Fernández-Aranda, Fernando; Ruiz-Canela, Miguel; Mestres Solà, Cristina; Portolés, Olga; Sala-Vila, Aleix; García-Rios, Antonio; Compañ-Gabucio, Laura María; Gómez-Gracia, Enrique; Zulet, María Ángeles; Chaplin, Alice; Casas, Rosa; Martínez-Diz, Silvia; Tojal-Sierra, Lucas; Gómez-Pérez, Ana María; Toledo, Estefanía; Ríos, Santiago; Ortega-Azorín, Carolina; Torre, Rafael de la; Peña-Orihuela, Patricia J.; García de la Hera, Manuela; Sayón-Orea, Carmen; Malcampo, Mireia; Salas-Salvadó, Jordi (Elsevier, 2023)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Background: Tree nuts and peanuts (henceforth, nuts) are nutrient-dense foods rich in neuroprotective components; thus, their consumption could benefit cognitive health. However, evidence to date is limited and inconsistent ...

      El Repositorio ha recibido la ayuda de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología para la realización de actividades en el ámbito del fomento de la investigación científica de excelencia, en la Línea 2. Repositorios institucionales (convocatoria 2020-2021).
      Logo MinisterioLogo Fecyt