Listar por tema "Beef"
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Assesment and classification of beef longissimus dorsi muscle tenderness using hyperspectral imaging and chemometrics
(2022) Trabajo Fin de Máster/Master Amaierako LanaDurante los últimos años, los controles de calidad tradicionales en las industrias cárnicas se han visto complementados con nuevas tecnologías emergentes que permitan la obtención objetiva de datos, así como que incluyan ... -
Assessment of dry-aged beef from commercial aging locations across the United States
Modern dry-aging is a culinary-inspired practice that involves storing meat at refrigerated temperatures without protective packaging. The dry-aging process has been observed to create unique flavors. The objective of the ... -
Combined effect of high hydrostatic pressure, sous-vide cooking, and carvacrol on the quality of veal, plant-based, and hybrid patties during storage
The effect of carvacrol added to patties stored at 4 ◦C for 14 days, previously pressurized and vacuum-cooked (HPP-SVCOOK), was investigated. Three formulations were prepared (veal, plant-based product, and hybrid product). ... -
Effect of including whole linseed and vitamin E in the diet of young bulls slaughtered at two fat covers on the sensory quality of beef packaged in two different packaging systems
Background: Forty-six Pirenaica young bulls, slaughtered at two levels of fatness (3 and 4 mm), were used to evaluate theeffect of the inclusion of 50 g kg−1 linseed alone or with 200 IU vitamin E kg−1 in the concentrate ... -
The effectiveness of the European agricultural quality policy: a price analysis
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2009) Artículo / ArtikuluaLa importancia de la política europea para el desarrollo rural está siendo ampliamente debatida. Uno de los instrumentos más importantes es la ayuda a las producciones a través de las Indicaciones Geográficas Protegidas ... -
Free calcium concentration, calpain-2 activity, and final product tenderness of electrically stimulated beef
The objective of this study was to evaluate the effect of timing of electrical stimulation on free calcium concentration, calpain-2 activity, Warner-Bratzler shear force (WBSF), and consumer sensory analysis. Twenty-three ... -
Haragitarako behiak larreen bidez gizentzeko proposamena
Hoy en día la situación de la ganadería ha cambiado mucho y se ha intensificado, dándose este proceso con la mayoría de las especies ganaderas domésticas. En este trabajo fin de grado se va a estudiar el caso del vacuno ... -
Influencia de la maduración y el tipo de cocinado en la valoración sensorial y el perfil de compuestos aromáticos del cruce industrial de raza Retinta
Se estudió el efecto del tiempo de maduración y tipo de cocinado sobre la valoración sensorial y el perfil de los compuestos aromáticos de la carne de animales de los cruces de toros de las razas Retinta, Limousine, Pirenaica ... -
Plato de base cárnica listo para su consumo por cocción sous-vide
En este proyecto se ha desarrollado un plato preparado listo para consumir a base de carne de vacuno, marinado con diferentes salsas, y sometido a un tratamiento térmico de cocción al vacío (sous-vide). Entre otros ... -
Strategies to enhance propolis ethanolic extract's flavor for its use as a natural preservative in beef
Propolis is rich in bioactive compounds like phenols and flavonoids, which make ft a promising alternative as a natural preservative. However, the use of propolis in the food industry is limited due to its strong, ... -
Tenderness of PGI "Ternera de Navarra" beef samples determined by FTIR-MIR spectroscopy
Understanding meat quality attribute changes during ageing by using non-destructive techniques is an emergent pursuit in the agroindustry research field. Using beef certified samples from the protected geographical indication ...