Browsing by Subject "Phaseolus vulgaris L."
Now showing items 1-4 of 4
-
Evaluación de diferentes tipos de fertilizantes químicos y orgánicos en la producción de frijol (Phaseolus vulgaris L. var. Alubia) en el distrito de San Juan de Castrovirreyna-Huancavelica (Perú)
El frijol o judía verde (Phaseolus vulgarisL.) es uno de los cultivos andinos que del Perú. A pesar de que el país cuenta con alimentos suficientes para su población, existe una falta de disponibilidad y acceso a ellos ... -
Local (gut) and systemic metabolism of rats is altered by consumption of raw bean (Phaseolus vulgaris L. var. athropurpurea)
The composition of the raw legume Phaseolus vulgaris L. var. athropurpurea (PhVa) and its effects on the metabolism of young growing rats have been evaluated. The levels of protein, unsaturated fatty acids, carbohydrate, ... -
Mathematical models to describe the volumetric shrinkage rate of red beans during drying
The present study aimed to determine the volumetric shrinkage rate of bean (Phaseolus vulgaris L.) seeds during air-drying under different conditions of air, temperature and relative humidity, and to adjust several ... -
Nutritional value of raw and extruded chickpeas (Cicer arietinum L.) for growing chickens
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2008) Artículo / ArtikuluaSe realizó un experimento con el objeto de estudiar el efecto de la inclusión de distintas concentraciones (0, 100, 200 y 300 g kg-1) de garbanzo crudo y extrusionado sobre los parámetros productivos, el peso y la longitud ...