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dc.creatorPisabarro de Lucas, Gerardoes_ES
dc.creatorPeñas Parrila, María Manuelaes_ES
dc.creatorPérez Garrido, María Gumersindaes_ES
dc.creatorPark, Sang-Kyues_ES
dc.creatorEizmendi Goicoechea, Arantzaes_ES
dc.creatorParada Albarracín, Julián Andréses_ES
dc.creatorPalma Dovis, Leopoldoes_ES
dc.creatorIdareta Olagüe, Enekoes_ES
dc.creatorJurado Cabanillas, Javieres_ES
dc.creatorCastellón Gadea, Jordies_ES
dc.creatorRamírez Nasto, Lucíaes_ES
dc.date.accessioned2018-02-14T09:31:27Z
dc.date.available2018-02-14T09:31:27Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.isbn84-9769-107-5
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/2454/27208
dc.descriptionComunicación presentada al VI Meeting on Genetics and Cellular Biology of Basidiomycetes (GCBB-VI), organizado por y celebrado en la Universidad Pública de Navarra el 3-6 de junio de 2005.es_ES
dc.description.abstractThe breeding of new varieties of industrially cultivated edible mushrooms must proceed in the framework defined by the breeding objectives, the biological characteristics of the material and the legal and cultural constraints imposed to the breeding technology to be used. This last aspect is of the greatest importance in the case of a food that is considered in European countries as high quality and closer to nature than other industrially produced foods. This fact prevents the use of genetic-engineering based technologies for breeding, as the consumers would hardly accept genetically modified mushrooms. Consequently, mushroom breeding should be based on time-consuming processes of classic breeding. Molecular biology, however, can offer to the breeders useful tools for speeding up the selection process, for evaluating the new bred lines and, last but not least, to identify and eventually protect legally the outcome of their breeding programs.en
dc.description.sponsorshipThis work has been supported by research project No. AGL2002-04222- C03-01 of the Comisión Interministerial de Ciencia y Tecnología.en
dc.format.extent20 p.
dc.format.mimetypeapplication/pdfen
dc.language.isoengen
dc.publisherUniversidad Pública de Navarra / Nafarroako Unibertsitate Publikoaes
dc.relation.ispartofAntonio G. Pisabarro and Lucía Ramírez (eds.): VI Meeting on Genetics and Cellular Biology of Basidiomycetes (GCBB-VI). Pamplona: Universidad Pública de Navarra / Nafarroako Unibertsitate Publikoa, 2006.es
dc.rights© Autores; Universidad Pública de Navarra. Esta publicación no puede ser reproducida, almacenada o transmitida total o parcialmente, sea cual fuere el medio y el procedimiento, incluidas las fotocopias, sin permiso previo concedido por escrito por los titulares del copyright.es_ES
dc.subjectEdible mushroomsen
dc.subjectPleorotus ostreatusen
dc.subjectBreedingen
dc.titleGenetic breeding of edible mushrooms: from the genome to the production of new varieties of Pleurotus ostreatusen
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/conferenceObjecten
dc.typeContribución a congreso / Biltzarrerako ekarpenaes
dc.contributor.departmentProducción Agrariaes_ES
dc.contributor.departmentNekazaritza Ekoizpenaeu
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen
dc.rights.accessRightsAcceso abierto / Sarbide irekiaes
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersionen
dc.type.versionVersión publicada / Argitaratu den bertsioaes


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