Browsing by UPNA Author "Ruiz de Galarreta, José Ignacio"
Now showing items 1-6 of 6
-
Detection by multiplex PCR and characterization of nontoxigenic strains of Pseudomonas syringae pv. phaseolicola from different places in Spain. Short communication
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2006) Artículo / ArtikuluaEl control eficiente de la grasa de la judía causada por Pseudomonas syringae pv. phaseolicola se basa principalmente en la utilización de semilla libre del patógeno. La detección del patógeno en semilla se efectúa mediante ... -
Evaluation of near-infrared hyperspectral imaging for the assessment of potato processing aptitude
The potato (Solanum tuberosum L.) is the world's fifth most important staple food with high socioeconomic relevance. Several potato cultivars obtained by selection and crossbreeding are currently on the market. This diversity ... -
Imágenes hiperespectrales para el estudio de la respuesta a la deficiencia de nitrógeno de distintos cultivares de patata
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2021) Contribución a congreso / Biltzarrerako ekarpenaEl cambio climático es uno de los mayores retos de la agricultura moderna. El aumento del rendimiento de los cultivos en el futuro sólo será posible si pueden hacer frente a las consecuencias del cambio climático causado ... -
Imágenes hiperespectrales para el estudio de la respuesta a los estreses abióticos (deficiencia de riego y abonado) de distintos cultivares de patata
El objetivo de este trabajo fue evaluar el potencial de las imágenes hiperespectrales para clasificar tubérculos sometidos a estreses abióticos controlados. -
Phytochemicals determination and classification in purple and red fleshed potato tubers by analytical methods and near infrared spectroscopy
BACKGROUND: Over the last two decades, the attractive colours and shapes of pigmented tubers and the increasing concern about the relationship between nutrition and health have contributed to the expansion of their ... -
Prediction of main potato compounds by NIRS
Potato (Solanum tuberosum, L) compounds are generally determined by analytical methods including gasliquid chromatography (GLC), HPLC and UV-VIS spectrophotometry. These methods require a lot of time and are destructive. ...