• Application of MIR spectroscopy to the evaluation of chemical composition and quality parameters of foal meat: a preliminary study 

      Ruiz Darbonnens, Marta Upna; Beriain Apesteguía, María José Upna Orcid; Beruete Díaz, Miguel Upna Orcid; Insausti Barrenetxea, Kizkitza Upna Orcid; Lorenzo, J. M.; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid (MDPI, 2020)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      The aim of this work was to study the potential of mid-infrared spectroscopy to evaluate the chemical composition and quality parameters of foal meat according to differences based on slaughter ages and finishing diets. ...
    • Efecto de la maduración en la conservación de la carne de potro 

      Ruiz Darbonnens, Marta Upna; Beriain Apesteguía, María José Upna Orcid; Insausti Barrenetxea, Kizkitza Upna Orcid; Cantalejo Díez, María Jesús Upna Orcid; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid (Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario, 2018)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Para el desarrollo del presente estudio, se investigó el efecto de la maduración del músculo Longissimus dorsi (LD), por un lado como pieza entera y por otro lado tras el fileteado, sobre los parámetros de calidad de la ...
    • Effect of production factors on foal carcass and meat quality. Consumers preferences 

      Ruiz Darbonnens, Marta Upna (2018)   Tesis doctoral / Doktoretza tesia  OpenAccess
      This PhD thesis is part of a research project (INIA, RTA 2012-00090-C03-01) entitled “Influence of cross breeding with Burguete on the productive parameters and characteristics of the carcass and meat of the Galician ...
    • Effect of slaughter age and finishing diet on sensory evaluation and consumers’ preference of foal meat 

      Ruiz Darbonnens, Marta Upna; Insausti Barrenetxea, Kizkitza Upna Orcid; Beriain Apesteguía, María José Upna Orcid; Crecente, Santiago; Lorenzo, J. M.; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2019)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Aim of study: This study focused on the sensory evaluation and consumer preferences of foal meat depending on the animal slaughter age (13 and 26 months) and finishing diet (standard and linseed concentrate). Area of study: ...

      El Repositorio ha recibido la ayuda de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología para la realización de actividades en el ámbito del fomento de la investigación científica de excelencia, en la Línea 2. Repositorios institucionales (convocatoria 2020-2021).
      Logo MinisterioLogo Fecyt