Listar por tema "Tenderness"
Mostrando ítems 1-3 de 3
-
Aplicación de la espectroscopia de infrarrojo medio para la determinación de la textura en muestras de carne pertenecientes a la indicación geográfica protegida (IGP) Ternera de Navarra
La necesidad de alcanzar altos niveles de calidad y seguridad durante la producción de alimentos requiere controles estrictos. La terneza es un parámetro clave dentro de los atributos sensoriales. Actualmente, se mide ... -
Free calcium concentration, calpain-2 activity, and final product tenderness of electrically stimulated beef
The objective of this study was to evaluate the effect of timing of electrical stimulation on free calcium concentration, calpain-2 activity, Warner-Bratzler shear force (WBSF), and consumer sensory analysis. Twenty-three ... -
Tenderness of PGI "Ternera de Navarra" beef samples determined by FTIR-MIR spectroscopy
Understanding meat quality attribute changes during ageing by using non-destructive techniques is an emergent pursuit in the agroindustry research field. Using beef certified samples from the protected geographical indication ...