Listar Artículos de revista DGE - EKS Aldizkari artikuluak por autor "Schnettler, Berta"
Mostrando ítems 1-8 de 8
-
Consumers' willingness to pay for health claims during the COVID-19 pandemic: a moderated mediation analysis
Bou Fakhreddine, Lara; García Martínez, Marian; Sánchez García, Mercedes ; Schnettler, Berta (Elsevier, 2023) Artículo / ArtikuluaThe COVID-19 pandemic has posed a substantial threat to people's lives and raised health concerns. This research explores the mediating role of consumers' attitudes towards health claims in the relationship between consumers' ... -
Country of origin and ethnocentrism: a review from the perspective of food consumption
Schnettler, Berta; Sánchez García, Mercedes ; Orellana, Ligia; Sepúlveda, José (Asociación de Economistas Agrarios de Chile, 2013) Artículo / ArtikuluaComo consecuencia del incremento del comercio internacional de alimentos, se han desarrollado numerosos estudios enfocados en estudiar las preferencias de los consumidores hacia los alimentos domésticos e importados. Estos ... -
Country of origin' effect and ethnocentrism in food purchase in Southern Chile
Schnettler, Berta; Sánchez García, Mercedes ; Miranda, Horacio; Orellana, Ligia; Sepúlveda, José; Mora, Marcos; Lobos, Germán; Hueche, Clementina (Universidad Nacional de Cuyo (Argentina), 2017) Artículo / ArtikuluaEste estudio buscó determinar la importancia relativa del país de origen en la elección de cuatro alimentos (arroz, azúcar, carne de pollo y aceite); identificar segmentos de consumidores, y evaluar qué variables ... -
Cross-cultural measurement invariance in the satisfaction with life scale in Chilean and Spanish university students
Schnettler, Berta; Miranda-Zapata, Edgardo; Sánchez García, Mercedes ; Orellana, Ligia; Lobos, Germán; Adasme Berríos, Cristian; Sepúlveda, José; Hueche, Clementina (Konrad Lorenz Editores, 2021) Artículo / ArtikuluaIntroducción: La Escala de Satisfacción con la Vida (SWLS) es un instrumento ampliamente utilizado para la evaluación cognitiva del bienestar subjetivo de los individuos. La SWLS ha sido validada en numerosos contextos y ... -
Effects of food-related health concerns and risk perception on the consumption frequency of fresh vegetables
Adasme Berríos, Cristian; Sánchez García, Mercedes ; Mora, Marcos; Díaz Osorio, José; Schnettler, Berta; Lobos, Germán (Universidad Nacional de Cuyo (Argentina), 2019) Artículo / ArtikuluaConsumir vegetales frescos sin duda trae beneficios a la salud, sin embargo, este tipo de productos también pueden contener elementos biológicos, químicos y tecnológicos que afecten la salud de las personas por falta de ... -
Food neophobia, life satisfaction and family eating habits in university students
Schnettler, Berta; Höger, Yesli; Orellana, Ligia; Miranda, Horacio; Sánchez García, Mercedes (Escola Nacional de Saúde Pública Sergio AroucaFundação Oswaldo Cruz, 2017) Artículo / ArtikuluaEl objetivo fue categorizar a los estudiantes universitarios en base a la asociación entre la neofobia alimentaria y los niveles de bienestar subjetivo general (y específico del dominio alimentario), además de la percepción ... -
The gender role on moderator effect of food safety label between perceived quality and risk on fresh vegetables
Adasme Berríos, Cristian; Sánchez García, Mercedes ; Mora, Marcos; Schnettler, Berta; Lobos, Germán; Díaz Osorio, José (Universidad Nacional de Cuyo (Argentina), 2019) Artículo / ArtikuluaEl rol de la etiqueta de inocuidad alimentaria en hortalizas frescas ha recibido poca atención en economías en desarrollo y menos atención desde la perspectiva del género. En este contexto, se desarrolló un modelo conceptual ... -
What dimensions of risk perception are associated with avoidance of buying processed foods with warning labels?
Adasme Berríos, Cristian; Aliaga Ortega, Luis; Schnettler, Berta; Sánchez García, Mercedes ; Pinochet, Consuelo (MDPI, 2020) Artículo / ArtikuluaNutritional Warning Labels (NWLs) inform consumers about processed foods that exceed critical nutrient levels activating the risk perception in consumers. However, this information is limited. The objective was to identify ...