• Higher versus lower nut consumption and changes in cognitive performance over two years in a population at risk of cognitive decline: a cohort study 

      Ni, Jiaqi; Nishi, Stephanie K.; Babio, Nancy; Ros, Emilio; Basterra Gortari, Francisco Javier; Corella, Dolores; Castañer, Olga; Martínez, J. Alfredo; Alonso-Gómez, Ángel M.; Wärnberg, Julia; Vioque, Jesús; Romaguera, Dora; López-Miranda, José; Estruch, Ramón; Tinahones, Francisco J.; Santos-Lozano, José Manuel; Serra-Majem, Lluis; Cano-Ibáñez, Naomi; Tur, Josep A.; Fernández-García, José Manuel; Pintó, Xavier; Delgado Rodríguez, Miguel; Matía-Martín, Pilar; Vidal, Josep; Vázquez, Clotilde; Daimiel, Lidia; Fernández-Aranda, Fernando; Ruiz-Canela, Miguel; Mestres Solà, Cristina; Portolés, Olga; Sala-Vila, Aleix; García-Rios, Antonio; Compañ-Gabucio, Laura María; Gómez-Gracia, Enrique; Zulet, María Ángeles; Chaplin, Alice; Casas, Rosa; Martínez-Diz, Silvia; Tojal-Sierra, Lucas; Gómez-Pérez, Ana María; Toledo, Estefanía; Ríos, Santiago; Ortega-Azorín, Carolina; Torre, Rafael de la; Peña-Orihuela, Patricia J.; García de la Hera, Manuela; Sayón-Orea, Carmen; Malcampo, Mireia; Salas-Salvadó, Jordi (Elsevier, 2023)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Background: Tree nuts and peanuts (henceforth, nuts) are nutrient-dense foods rich in neuroprotective components; thus, their consumption could benefit cognitive health. However, evidence to date is limited and inconsistent ...

      El Repositorio ha recibido la ayuda de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología para la realización de actividades en el ámbito del fomento de la investigación científica de excelencia, en la Línea 2. Repositorios institucionales (convocatoria 2020-2021).
      Logo MinisterioLogo Fecyt