Listar Dpto. Producción Agraria - Nekazaritza Ekoizpena Saila por autor UPNA "Soret Lafraya, Beatriz"
Mostrando ítems 1-10 de 10
-
Adiposity and adipogenic gene expression in four different muscles in beef cattle
Anatomical site and divergent functionalities of muscles can be related to differences in IMF content, metabolism and adipogenic gene expression. Then, potential differences in different muscles in beef cattle were ... -
Conformación y engrasamiento de terneros de raza Retinta y cruzados RetintaxPirenaica y RetintaxLimusín
En el presente trabajo se comparan terneros de raza Retinta en pureza y cruzados con dos razas de aptitud cárnica más mejoradas, la Limusín y la Pirenaica, con la finalidad de profundizar en el conocimiento de los parámetros ... -
Efecto de la alimentación con dietas ricas en acidos grasos poliinsaturados sobre el desarrollo del tejido graso de terneros
La carne de vacuno obtenida de terneros cebados con pienso presenta un menor valor de la relación de ácidos grasos poliinsaturados/saturados, beneficioso para la salud humana, que la obtenida de los temeros criados en pasto ... -
Efecto de la utilización de pienso enriquecido en ácidos grasos poliinsaturados en corderos en crecimiento sobre el desarrollo, la composición de la grasa de la carne y la expresión de los principales genes lipógenos del tejido adiposo
En los últimos años, el aporte de ácidos grasos poliinsaturados (PUFA) de tipo n-3 en la alimentación animal es una vía que está siendo estudiada para mejorar el perfil lipídico de la carne, debido a que es un alimento ... -
Effects of addition of linseed and marine algae to the diet on adipose tissue development, fatty acid profile, lipogenic gene expression, and meat quality in lambs
This study examined the effect of linseed and algae on growth and carcass parameters, adipocyte cellularity, fatty acid profile and meat quality and gene expression in subcutaneous and intramuscular adipose tissues (AT) ... -
Expresión de marcadores moleculares implicados en la adipogénesis en el tejido intramuscular en vacuno de carne
En vacuno, la grasa intramuscular (GIM) o veteado es esencial para la palatabilidad de la carne, por lo tanto es un factor importante que afecta a la calidad de ésta. El contenido en GIM puede estar relacionado con la ... -
Lipid metabolism, adipocyte depot physiology and utilization of meat animals as experimental models for metabolic research
Meat animals are unique as experimental models for both lipid metabolism and adipocyte studies because of their direct economic value for animal production. This paper discusses the principles that regulate adipogenesis ... -
Lipogenic enzyme activity in growing Rasa Aragonesa lambs
The lipogenic enzyme activity of the following enzymes was studied: Glycerol 3-phosphate dehydrogenase (G3PDH), fatty acids synthetase (FAS), NADP-Malate dehydrogenase (ME) and Glucose 6-phosphate dehydrogenase (G6PDH) ... -
Size and number variation of adipocytes during the growth of Rasa Aragonesa lambs
The size and number of adipocytes of different fat depots was studied in 45 male lambs of the Rasa Aragonesa breed, distributed in three groups of 15 lambs (G12, G24, G36), slaughtered respectively at 11.7 ± 0.67,24.5 ± ... -
Skeletal muscle stem cells from animals I. basic cell biology
Skeletal muscle stem cells from food-producing animals are of interest to agricultural life scientists seeking to develop a better understanding of the molecular regulation of lean tissue (skeletal muscle protein hypertrophy) ...