• Effect of dietary quercetin and sphingomyelin on intestinal nutrient absorption and animal growth 

      Barrenetxe, Jaione; Aranguren Garacochea, Patricia Upna Orcid; Grijalba, A.; Martínez-Peñuela, J. M.; Marzo Pérez, Florencio Upna Orcid; Urdaneta, Elena (Cambridge University Press, 2006)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Research on cancer and other conditions has shown flavonoids and sphingolipids to be food components capable of exerting chemoprotective action. Nevertheless, little is known about their effects on healthy individuals and ...
    • Fat-to-glucose interconversion by hydrodynamic transfer of two glyoxylate cycle enzyme genes 

      Cordero, P.; Campión, J.; Milagro, F. I. Upna; Marzo Pérez, Florencio Upna Orcid; Martínez, J. A. (BioMed Central, 2008)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      The glyoxylate cycle, which is well characterized in higher plants and some microorganisms but not in vertebrates, is able to bypass the citric acid cycle to achieve fat-to-carbohydrate interconversion. In this context, ...
    • Local (gut) and systemic metabolism of rats is altered by consumption of raw bean (Phaseolus vulgaris L. var. athropurpurea) 

      Cavallé de Moya, Carmen; Grant, George; Frühbeck, Gema; Urdaneta, Elena; García, María; Marzo Pérez, Florencio Upna Orcid; Santidrián, Santiago (Cambridge University Press, 2003)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      The composition of the raw legume Phaseolus vulgaris L. var. athropurpurea (PhVa) and its effects on the metabolism of young growing rats have been evaluated. The levels of protein, unsaturated fatty acids, carbohydrate, ...
    • Nutritional value of raw and extruded chickpeas (Cicer arietinum L.) for growing chickens 

      Brenes, A.; Viveros, A.; Centeno, C.; Arija, I.; Marzo Pérez, Florencio Upna Orcid (Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2008)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Se realizó un experimento con el objeto de estudiar el efecto de la inclusión de distintas concentraciones (0, 100, 200 y 300 g kg-1) de garbanzo crudo y extrusionado sobre los parámetros productivos, el peso y la longitud ...

      El Repositorio ha recibido la ayuda de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología para la realización de actividades en el ámbito del fomento de la investigación científica de excelencia, en la Línea 2. Repositorios institucionales (convocatoria 2020-2021).
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