• Effect of linseed supplementation and slaughter age on meat quality of grazing cross-bred Galician x Burguete foals 

      Domínguez, Rubén; Pateiro, Mirian; Crecente, Santiago; Ruiz Darbonnens, Marta; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid; Lorenzo, José M. (Wiley, 2018)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      BACKGROUND: The aim of this study was to assess the effect of finishing diet (control concentrate vs. linseed concentrate) andslaughter age (13 vs. 26 months) on meat and nutritional quality of foal meat. For this study, ...
    • Hamburguesas más saludables: ¿cuál es la respuesta del consumidor bajo diferentes escenarios de información? 

      Gómez, I.; Beriain Apesteguía, María José Upna Orcid; Sánchez García, Mercedes Upna Orcid; Insausti Barrenetxea, Kizkitza Upna Orcid; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid; Ibáñez Moya, Francisco C. Upna Orcid (Estrategias Alimentarias, 2021)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      Una estrategia para conseguir mejorar los perfiles nutricionales de los productos cárnicos es la reformulación, aunque la respuesta de los consumidores podría verse afectada por diferentes factores. Por ello el presente ...
    • Physicochemical composition and nutritional properties of foal burgers enhanced with healthy oil emulsion hydrogels 

      Cittadini, Aurora; Munekata, Paulo E. S.; Pateiro, Mirian; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid; Domínguez, Rubén; Lorenzo, José M. (Blackwell Scientific Publications, 2021)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      This study investigates the effect of animal fat replacement by oil mixture emulsion hydrogels on quality characteristics of foal burgers. Three batches were manufactured: control (CON) -100% of pork fat; treatments 1 and ...
    • Prediction of foal individual primal cuts yield using video image analysis 

      Lorenzo, José M.; Guedes, C. M.; Zdolec, N.; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid; Franco, D.; Palo, Pascuale de; Muchenje, V.; Silva, S. R. (South African Bureau for Scientific Publications, 2018)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      The aim of this work was to use video image analysis (VIA) technology to predict the individual primal cuts of the equine carcass. For this study, a total of 42 foal carcasses were dissected into eight primal cuts (shoulder, ...
    • Use of oil mixture emulsion hydrogels as partial animal fat replacers in dry-fermented foal sausages 

      Cittadini, Aurora; Domínguez, Rubén; Munekata, Paulo E. S.; Pateiro, Mirian; Sarriés Martínez, María Victoria Upna Orcid; Lorenzo, José M. (Elsevier, 2022)   Artículo / Artikulua  OpenAccess
      This study aimed to evaluate the influence of partial replacement of animal fat by oil mixture emulsion hydrogels on the quality properties of dry-fermented foal sausages. Three batches were elaborated: control (CON) -100 ...

      El Repositorio ha recibido la ayuda de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología para la realización de actividades en el ámbito del fomento de la investigación científica de excelencia, en la Línea 2. Repositorios institucionales (convocatoria 2020-2021).
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